reflektioner om en 40-dagars mörk reträtt

av Kali Aney, reposted med tacksamhet från kalianey.com

Varning: Det här inlägget handlar om en andlig övning som heter Kaya Kalpa, eller Dark Retreat. Jag använder ord som” energi”,” chakras ”och” visioner”, om du inte tror på allt detta, Känn dig fri att ersätta dem med” fysiska känslor”,” sinnestillstånd ”och” DMT-inducerade hallucinationer.”

”Jag önskar att jag kunde visa dig,
när du är ensam eller i mörkret,
det häpnadsväckande ljuset
av din egen varelse”
-Hafiz

jag är bara ute av 40 dagar av meditation reträtt i ensamhet och i fullständigt mörker. Jag är vanligtvis inte ett stort fan av att dela andliga upplevelser online men det faktum att så många människor har frågat mig hur det var och att jag kämpade för att hitta information online om långa mörka retreater före min, bestämde mig för att skriva vad som kan delas om det.

Vad är en mörk reträtt?

” Mörkrumsretreater har använts av en mängd olika andliga traditioner genom århundradena som en högre nivå. Aspiranten går in i ett rum speciellt beredd att erkänna absolut inget ljus och tillbringar ett antal dagar under denna sensoriska deprivation för att få till stånd en djupgående förändring av medvetandet.

forskning har visat att i långvarigt mörker orsakar en biokemisk reaktion i hjärnan extraordinära molekyler som DMT att syntetiseras som utlöser förändrade tillstånd av uppfattning som möjliggör accelererad utveckling mot uppenbarelsen av jaget och ett medvetande om enhet.”(http://dark-retreats.com/)

det taoistiska perspektivet

enligt Mantak Chia (i boken Darkness Technology, tillgänglig i avsnittet Resurser):

”mörkret aktualiserar successivt högre tillstånd av gudomligt medvetande, som korrelerar med syntesen och ackumuleringen av psykedeliska kemikalier i hjärnan.

Melatonin, ett reglerande hormon, lugnar kroppen och sinnet som förberedelse för de finare och subtilare realiteterna av högre medvetande (Dag 1 till 3).

Pinoline, som påverkar hjärnans neurotransmittorer, tillåter visioner och drömtillstånd att dyka upp i vår medvetna medvetenhet (dag 3 till 5).

så småningom syntetiserar hjärnan ’andemolekylerna’ 5-metoxi-dimetyltryptamin (5-MeO-DMT) och dimetyltryptamin (DMT), vilket underlättar transcendentala upplevelser av universell kärlek och medkänsla (dag 6 till 12).”

det alkemiska perspektivet

”resan in i mörkret är inte bara ett första steg, utan det är kärnan i det andliga alkemiska arbetet, för utan det kommer individen bara att förbli på den ytliga nivån av enbart rationellt tänkande och social existens, dominerad av dogmer. Det finns en viktig alkemisk adagio: Visita Interiora Terrae Rectificando Occultum Lapidem (”besök jordens inre; korrigera vad du hittar där, och du kommer att upptäcka den dolda stenen.”) För att beskriva” nedstigningen i mörkret”, sammanfattad i ordet” vitriol”, har alkemi bevarat några mycket gamla symboler.

individen (egentligen bara hans/hennes personlighet) som faller ner i sin ursprungliga natur kommer att drabbas av en stor förlust. Han måste överge alla sina gamla moraliska, sociala och andliga värderingar. Således kommer han att öppna sig för en annan ordning, mer i linje med helhetens harmoni.

Detta är vad som händer i en mörk reträtt.”(Hridaya Yoga)

det kändes verkligen som att jag gjorde detta alkemiska arbete under reträtten, jag kallade det min ”Grand Oeuvre” (Magnus Opus), min personliga och andliga transmutation.

Motivations

tanken på att göra en 40-dagars mörk reträtt kom ganska oväntat för mig under meditation, men jag kände behovet av att göra en lång reträtt under ganska lång tid.

har aldrig gjort antingen en ensam, eller en lång, eller en reträtt i mörkret, och har inte tränat mycket bra under det senaste året på grund av en mycket full arbetsschema, jag visste att det skulle bli en utmaning, och pojke, det var!

för att ge lite bakgrund började jag på vägen för tre år sedan, gjorde mycket läsning och lite meditation det första året, mycket yoga, meditationer och retreater det andra och väldigt lite förra året utom två retreater. Det är inte så mycket tid och jag skulle förmodligen ha gynnat ännu mer om min personliga övning hade varit starkare, men jag trodde att jag alltid kunde göra en annan, och jag såg denna reträtt som en övergångsrit till vuxen andlig sökande. Om jag kunde hålla sex veckor i ensamhet i mörkret, öva ständigt, var jag inte en andlig turist längre. Genom att göra en mörk reträtt hoppades jag äntligen möta mig helt. Stannar för att fly genom distraktioner, jag skulle lära mig att sitta, titta på och acceptera mitt sinne och mina känslor under en längre tid och förhoppningsvis få lite insikter i processen.

det mörka rummet

jag bestämde mig för att göra min mörka reträtt på Hermitage Guatemala, eftersom det är det mest ”sammansatta” mörka rummet jag hittade i Centralamerika och det såg lämpligt ut för en lång reträtt.

rummet var mycket trevligt, gjord av natursten som gör att det känns lite som en grotta, men ändå ganska bekväm, med en bra säng, en meditation bänk, en hylla, kompost toaletter, kall dusch och en dubbeldörrar fälla för att passera maten utan att släppa in något ljus. Jag matades (i tystnad) två gånger om dagen mycket grönsaker och lite ris, det var min enda kontakt med omvärlden för 40-dagarna.

en 360 kg rundtur i det mörka rummet

det fanns ett mycket bra ventilationssystem, vilket är bra i sig eftersom du får mycket frisk luft och inte känner den mögliga atmosfären, och är också super viktigt med komposttoalett som kan bli ganska illaluktande i en så begränsad atmosfär.

den kalla duschen å andra sidan var mycket utmanande eftersom rummet, gjord av sten, var mycket kallt. Jag skulle säga att det inte blev över 15 grader under hela min vistelse och jag flyttade runt med min fleecejacka och hoodie den 24/7. På plussidan var det lite som att vara i en Himalaya grotta, det höll mig väldigt skarp under meditation och fick mig att känna mig som en riktig berg yogini!

processen

jag gick in i det mörka rummet vid solnedgången tisdag den 24 November och blåste ut det sista ljuset klockan 6. Den första dagen var ganska utmanande, jag insåg äntligen den fulla omfattningen av upplevelsen: jag skulle vara i mörkret, med ingenting att distrahera mig, ensam, i 40 dagar. Mitt sinne freaked ut lite, men jag kollade mig själv och började utforma mitt träningsprogram: meditation från vakna tid till frukost vid 9, sedan lång meditation, hatha yoga och en annan meditation fram till lunch vid 3. Lite vila efter lunch sedan meditation fram till solnedgången( jag kunde höra syrsorna börja sjunga), hatha yoga och övningar, dusch, meditation och säng där jag skulle fortsätta meditera tills jag somnade. Jag har följt mitt schema ganska bra, och totalt sett gjorde jag ungefär 7 till 10 timmars formell övning per dag, resten spenderades på att titta på mitt sinne eller meditera medan jag låg.

jag övade mestadels Hridaya Meditation på det andliga hjärtat med några tantriska Vipassana (från Vijnana Bhairava Tantra) sessioner när mitt sinne var för rastlöst. Jag använde också Tonglen (från den tibetanska buddhistiska traditionen) för att älska och acceptera min rädsla eller negativa tankar när de började störa mig. När mitt sinne gick för galen, sjöng jag högt den enda bhajan jag kom ihåg, övade Japa Yoga eller reciterade kristna böner.

Vecka 1

”dramatisera inte.”- Sahajananda

Dag 1 till dag 3 sov jag ganska mycket och hade många mycket klara drömmar, sedan började jag anpassa mig till mörkret och sov mycket mindre. Visionerna började på dag 5 med många geometriska former, då visionen om en vacker ljus vit måne i ett slott på himlen dök upp, och mycket bildvisioner slutade aldrig igen förrän i slutet av min reträtt, blev bara starkare och ljusare när tiden gick. Visionerna var ganska varierade, från tecknadliknande technicolor-filmer till en 360-Kubansk nedsänkning i vackert lila eller turkos landskap med karaktärer som rör sig, interagerar med mig, från flygande båtar fyllda med kattungar som bär hattar till stora stenliknande ansikten som starrar på mig.

visioner är bara visioner men, och så fascinerande eller vackra de kan vara, försökte jag mest att ignorera dem, att inte interagera med någonting och bara fokusera på föremålet för min meditation. Det var ganska utmanande ibland eftersom rummet var för tillfället trångt och jag var tvungen att passera genom karaktärer, djur eller väggar för att gå från ena sidan till den andra, och det händer ibland att visionen om sängen eller hyllan var så verklig att jag glömde att jag inte riktigt kunde se, och sedan stöta dåligt in i en vägg eller några möbler.

jag blev rädd några gånger av mycket mörka flytande skuggor, eller karaktärer som kommer från skräckfilmer, inte så mycket från deras närvaro (även om min första reaktion var rädsla, bestämde jag mig mycket bestämt från början av reträtten att jag inte skulle bli rädd av mitt eget sinne), men från plötsliga rörelser. Det är redan lite oroande att göra din yoga, försöker att inte titta på den torterade kvinnan från Martyrfilmen som kryper mot dig, men jag hoppade verkligen i chock när hon faktiskt plötsligt sträckte ut armen för att röra mig.

jag insåg hur viktigt det är att skydda sinnedörrarna och vara mycket medveten om vad du släpper in. Som de tibetanska buddhisterna säger, vad som fortfarande finns i ditt sinne vid din död kommer att möta dig under Bardo, så en mörk reträtt är också möjligheten att möta dessa bilder och rädslor i ett mer medvetet tillstånd än efter döden, och integrera eller släppa dem.

så den första veckan har främst handlat om mentala reningar, att acceptera och släppa rädsla och anknytning till störande bilder.

Vecka 2

jag blir van vid att navigera i mörkret, och det är mycket lättare för mig att göra min övning, använda komposttoaletten eller ta kalla duschar (som fortfarande är mycket utmanande men eftersom det mörka rummet är så kallt i sig). Jag börjar träna också för att hålla mig lite fit och kompensera för de långa timmarna av stillbilder, och träna innan duscha gör duschar lite mindre hotande.

när jag mediterar under längre perioder får jag mer och mer insikter i mitt sinne och mig själv och några vackra upplevelser, som att uppleva den sanna innebörden av mantraet ”Om Mani Padme Hum”, ”beröm till juvelen i lotus” (lotus är hjärtat). Jag ser bokstavligen att jag på något sätt är inne i mitt eget hjärta, som blev enormt och lyser med ett otroligt starkt bländande vitt ljus, precis som en diamant. Jag ser mycket ofta under denna vecka ljus som lyser extremt starkt från min kropp, stora strålar av vitt ljus som skjuter ut ur mitt hjärta eller mitt huvud, starkt rött ljus som kommer från naveln, glittrande guld eller lila ljus som fyller hela rummet etc. Det är otroligt vackert och fascinerande att bevittna detta ordstäv om att Rumi blir sant framför mina ögon:
” vet du inte ännu?
det är ditt ljus
som lyser världarna.”

jag stänger ibland mina ögon och lägger mina händer framför dem för att övertyga mig själv om att jag tittar inuti mig själv och inte utanför. Det är väldigt fascinerande att se mitt sinne återskapa konturerna av min hand, men ändå hålla dem transparenta och att kunna titta på visionerna genom dem. Från den här veckan ser hela min kropp transparent ut och brukar glittra med ljus, vilket kan bli ganska tröttsamt på natten, eftersom de ljusa ljusen som skjuter rätt i mina ögon ibland hindrar mig från att sova, som om bilar kommer mot mig med strålkastare på fullstråle medan de binder för att få lite vila.

vecka 3

min kropp skakar mer och mer inifrån i meditation, och jag känner verkligen en inre tremor växer när jag går djupare inuti. Ibland känns det som att hela min kropp vibrerar, och några gånger kom det till att ge mig intrycket att hela rummet skakade med mig. Jag ser inte mörkret längre, eftersom allt är så färgstarkt och ljust för det mesta. De enda ögonblicken när jag kan se mörkret är när jag vaknar på morgonen och när jag går i djup meditation på kronchakrat, där bara svart och glittrande diamantvitt ljus återstår.

det är intressant att bevittna de olika färgerna och strukturerna i bilderna som projiceras enligt min sinnesstämning. Till exempel, efter att ha ätit får jag alltid visioner av grottor gjorda av lera eller sten, fyller hela utrymmet runt mig, full av människor som ser ut som medeltida bönder eller träfigurer, som överför en känsla av tyngd och begränsning. När jag är rastlös och mitt sinne fortsätter att tänka på vad jag kunde göra ute, får jag snabbt rörliga landskap med mycket starka ljus. När jag är väldigt glad, fantastisk blå himmel, turkos, rosa och lila glittrande ljus med mycket tunna partiklar, ganska stilla, fyllda med träd som silhuetter eller baldakin. I extremt fredliga och lyckliga stater blir ljusets kvalitet ännu mer subtil och vacker, utrymmet blir enormt, ibland ser det ut som insidan av en gigantisk och vacker katedral. Om jag är upprörd, allt krymper, väggen blir närmare och närmare och tätare, jag får linjer med karaktärer som omger mig, ropar på varandra och på mig, upprörande scener eller landskap som snurrar snabbare och snabbare och utmattar mig. Alla dessa olika bilder gör att jag kan titta noga på mina sinnestillstånd och inse hur viktigt det är att vara försiktig med den typ av tankar och känslor jag tillåter att bosätta sig i mig själv.

jag börjar igen för att klara drömmen ganska mycket. Vanligtvis drömmer jag om att vara i det mörka rummet men fylld med ljus och jag försöker desperat att täcka luckorna som släpper in ljuset, eller upprörd på någon för att öppna fönstren före slutet av reträtten, och sedan inse att det inte är möjligt och att jag drömmer. Jag antar att det var kriget mellan mitt undermedvetna och medvetna sinne, en var glad att vara där och ville fortsätta medan den andra försökte komma ut.

jag får då och då konstiga dofter, vissa som rökelse och andra som jag inte kan definiera. Det var då jag började höra röster också, vilket verkligen skrämde mig. Visioner är ok, jag kan säga till mig själv,” det här är bara Dharmakaya i mitt eget sinne ” och ignorera dem. Visioner ser fortfarande externa ut, men Röster är mer utmanande, eftersom jag verkligen hör dem hända i mitt huvud, och det gjorde hela visionerna mer verkliga, mer som att vara i kontakt med en annan värld, astralvärlden. Lyckligtvis hände de inte för mycket men när jag började höra några eteriska chanting, som varade i flera timmar, eller ett galet högt skratt i mitt huvud eller en röst som sa till mig ”låt det gå…”, hade jag gåshud över mig.

jag börjar också se vackra moln explodera i flerfärgade fyrverkerier som händer slumpmässigt under meditationer, med grönt, lila, fuchsia, blått och violett ljus. Hatha Yoga börjar bli väldigt underhållande, eftersom jag ser varje asana eller kriya producera olika färger och ljuskvalitet i mina visioner. Till exempel producerar pranayama en mycket lätt och orörd atmosfär, medan nauli kriya skapar mycket grönt ljus under sublimering och rött under själva övningen. Sedan, om jag håller andan tillräckligt länge visas otroligt realistiska visioner, som jag använde som min personliga 3D-TV när jag blev uttråkad eller rastlös. Med bhujangasana eller den bundna lotusen, å andra sidan, blir ljuset ljust klarblått eller rosa/violett, med många diamantpartiklar i den.

en hel del mentala reningar och släppa taget hände denna vecka också, påminner mig om detta citat:
” ingenting försvinner någonsin förrän det har lärt oss vad vi behöver veta.”- Pema Ch Occuldr Occuln

Vecka 4

dag 21, 21 att vara en helig cykel, jag utförde en ritual, och konstigt det började regna, för första och enda gången under min reträtt. Jag kände regnet rena mig från det förflutna och låta mig återfödas till det nya. Nästa dag får jag min första sanna upplevelse av salighet i hjärtat.

jag fick mycket upp och ner den här veckan och arbetade mycket med Anicca, impermanence, att få mer och mer djupgående insikter om hur verkligen allt, oavsett hur svårt eller hur vackert, går bort, så att det inte finns någon mening att bli upprörd över någonting. Jag tror nu att när lektionen av impermanens verkligen förstås, kan du bara sitta med alla situationer, tankar eller känslor och låta det passera fredligt.

många mycket intressanta meditationer, fascinerande världar av lila färger med slott på himlen, flygande båtar, fulla av karaktärer och djur, fyllda med liv, fantastisk gloria av vitt ljus runt mitt huvud känner mig väldigt het, som att kyssas av solen, när jag mediterar på Sahasrara, etc. Jag känner mig mer och mer som att vara i en dröm, bevittna världar som uppstår och faller i mitt sinne.

från detta ögonblick kände jag mig mer och mer djup tacksamhet för möjligheten att försöka leva ett liv i övning och service, för dharma och Sanghas gåva, för chansen att ha tid, pengar och energi att sitta och lära sig att stanna dag efter dag. Jag insåg också att varje åtgärd uppträder utan problem när det ska hända, att det på något sätt inte krävs någon ansträngning och det finns absolut ingen anledning att oroa sig eller driva eftersom allt är precis som det borde vara. Vägen är bara att lära sig att avstå från sinnets spel och stanna i den ständigt närvarande bakgrunden av att vara.

jag kände verkligen hur ett vidöppet hjärta betyder ett lugnt, nöjt sinne och hur viktigt kultiveringen av hjärtat genom tacksamhet och medkänsla är på vägen. Jag har blivit förvånad över hur det gjorde det möjligt för mig att sitta med djup rastlöshet, med lust att agera, och se det upplösas i fred och fokus.

Vecka 5

mycket bra meditationer och insikter den här veckan. Jag växlar mellan djupa känslor av tacksamhet och fullhet, och stunder av sorg på grund av att spendera jul långt ifrån mina nära och kära. Jag firar julafton genom att äta några nötter och russin medan du lyssnar på fyrverkerierna vid sjön Atitl Acubern, lära sig om tacksamhet, tillfredsställelse och tålamod. Saker är ungefär samma, massor av visioner, ibland tröttsamma och distraherande i meditation när de rör sig så mycket. Jag får också mycket under den här veckan ett stort lejonansikte precis framför mig när jag stänger mina ögon, som 1 cm bort, det ser lite ut som en mask där jag kan titta genom lejonögonen i andra universum. Det är lite oroande att se detta kattansikte nästan fäst vid mitt när jag stänger ögonen, men jag vänjer mig vid det och efter några dagar försvinner det så småningom.

jag blir lite trött på visionerna och börjar känna mig upphetsad över att komma tillbaka till livet och ha en mer balanserad övning. Jag tänker inte riktigt på att komma ut och fortsätta arbeta med att bygga disciplin och beslutsamhet för att bevittna vad som händer.

fläkten bröt ner runt midnatt på Dag 33 (Jag sover väldigt lite idag, vanligtvis några timmar tidigt på morgonen). Lukten av komposttoaletten var riktigt dålig och jag inser hur lycklig jag har varit att få fläkten att arbeta 24/7 tills dess. Mitt sinne började bli galen vid tanken att det kan brytas och stanna så här till slutet av min reträtt. När den äntligen slogs på igen nästa dag efter frukost kände jag en så överväldigande känsla av glädje och tacksamhet att jag insåg hur lycka verkligen är så enkelt som ett friskt luft.

Vecka 6

”allt i universum är inom dig. Fråga allt från dig själv.”- Rumi

Vecka 6 finner mig väldigt rastlös, mitt sinne börjar planera igen och föreställa mig hur saker kommer att bli efter reträtten. Det är som alla tankar om världen som jag vägrade att överväga under reträtten (för att de inte var någon mening egentligen) rusar tillbaka och fyller mig med en känsla av stor spänning vid tanken på att vara tillbaka i världen. Jag har aldrig varit så i världen innan, och tänkte mig ganska fristående, men mitt sinne visar mig hur många starka fasthållanden jag fortfarande har. Meditation är lite knepigt med så mycket energi som rör sig i mig så jag arbetar med överlämnande och radikal acceptans med vad som helst.

jag får fortfarande mycket djupa och tysta meditationer och får några av de viktigaste utgåvorna och förståelsen för reträtten de senaste dagarna, när jag tror att all min koncentration går förlorad och att det är nästan meningslöst att sitta. Det får mig att inse hur varje meditationssession, oavsett hur ”dålig” eller värdelös det kan tyckas för sinnet, faktiskt flyttar saker i djupet och förbereder dig för nästa oväntade ”bra”. Jag lär mig mer och mer att inte leta efter upplevelser eller särskilda stater, att bara sitta, acceptera och älska mig själv och mina kampar, att bara vara närvarande och låta tiden göra jobbet.

fläkten stannar då och då i en minut eller två och tar mig tillbaka till nuet, till den enorma känslan av tacksamhet för varje sekund frisk luft.

jag känner också mer och mer Hur verkligen allt i världen är projektionen av mitt eget sinne, hur livet är en bara en dröm som kan avnjutas som sådan.

på nyårsafton känner jag mig väldigt helig och välsignad att vara på den 38: e dagen av reträtten och att få möjlighet att gå in i det nya året på ett sådant sätt. Jag intensifierade min övning och efter nyårets fyrverkerier får jag en mycket stark intuition om att jag inte är doer, att allt händer i medvetandet som i en full nedsänkning 360 megapixelfilm, att allt rör sig i sinnet men att den som upplever i mig är för evigt tyst och orörlig. Med orört lila och blått ljus som glittrar med diamanter som omger mig ser jag att mitt sinne är lika gränslöst som himlen och är frågan som genomsyrar allt. Tacksamhet.

slutsats

jag kom ut ur den mörka reträtten måndag den 4 januari före soluppgången. Jag gjorde en kort sista meditation och tackade universum för denna vackra upplevelse och gick ut i världen. Luften var fräsch och krispig, fåglarna sjöng, jag kunde höra de små vågorna i sjön Atitlan rusa till bankerna, allt såg så underbart och skarpt ut. Jag satte mig snabbt eftersom min balans var väldigt skakig och mina ögon fortsatte att hoppa från att fokusera till defokusering, en del av de astrala visionerna som fortfarande var överlagda på världen. Jag väntade på kanske ytterligare en halvtimme, tog djupt in allt som hände, kände mig genast väldigt tyst och avskild medan jag var extremt glad och tacksam för gåvan från denna underbara värld.

när min syn förbättrades lite stod jag upp för att försöka komma ner till bryggan för att bevittna soluppgången. I detta ögonblick närmade sig en man, som jag märkte tidigare mediterade på en vägg nära dörren till min reträtt och till vilken jag adresserade en liten skakig ”Hej” (jag undrade i början om han fortfarande var en del av mina visioner). Jag var lite chockad att behöva interagera med en främling så snart efter att ha kommit ut och försökte urskilja hans ansikte med min dimsyn. Efter en liten stund började jag se hans drag, och ju mer jag såg mer bekant han blev, tills jag inser att det var min partner, som jag trodde länge gått hem till Europa, står där för att välkomna mig tillbaka till världen! Han hade beslutat att inte ta sitt flyg hem för att vara där för mig när jag skulle komma ut, inte riktigt veta vad som skulle bli av mig efter 40 dagar ensam i mörkret. : D

det var ett så fantastiskt sätt att stänga denna reträtt att det kändes som en stor klapp på ryggen från universum.

40 day retreat

40 day retreat

Just Out of Darkness

för att avsluta, här är de 2 vanligaste frågorna som folk frågar mig:

1. Vad var den svåraste delen i reträtten?
rastlöshet har varit den mest utmanande delen för mig. Jag var van vid tio dagar tysta retreater och 40 dagar av mörker och ensamhet är verkligen något annat. Jag gick igenom så många olika faser, från att aldrig vilja lämna reträtten till att vara desperat när jag tänkte på hur många dagar som var kvar. Jag kände så mycket energi och behov av att agera i världen ibland att det var svårt att bara bevittna och lossna från det. Men det lärde mig mycket om min rastlösa apa sinne och hur man hanterar det

2. Och den vackraste eller insiktsfulla?
jag svarar inte riktigt på den här eftersom den är väldigt personlig, men på en mer allmän anmärkning skulle jag säga:
sitter och överlämnar, släpper rädslan för tomhet, rädslan för att se mig själv som jag verkligen är, öppnar och accepterar, om och om igen.

de starka känslorna av glädje, lycka, tacksamhet, som jag aldrig upplevt tidigare.

en djup medvetenhet om mina automatiska svar och mönster, så att jag långsamt kan lossa dem och så småningom bli mer fri från dem.

en känsla av rymd och avskildhet från mina vanliga svar, och mycket mer kärlek och medkänsla för mina medkämpande människor.

går över hela mitt liv och förlåtande situationer och människor, lämnar mig med en enorm känsla av tacksamhet för varje upplevelse som förde mig till nästa, vilket gjorde mig till den jag är idag. Varje enskild upplevelse är en stor gåva.

Tips

jag är ingen expert, men om du funderar på att göra en lång mörk reträtt här är några saker jag lärde mig när jag gjorde min:

  • ta med mycket snacks, det hjälper till att lugna sinnet när inget annat fungerar, plus mandlar, jordnötter och andra nötter i allmänhet hjälper till att producera DMT i hjärnan. Jag fick reda på att honey ändrade visionerna till mer upplyftande, så det kan vara ett plus när du känner dig lite blå.
  • om du planerar att stanna länge, komplettera dig själv i vitamin C, D, B12 och spirulina/blåalger (ta en titt på Darkness Nutrition, sidan 43, i Mantak Chia pdf i resursavsnittet). Var mycket medveten när du ordnar din medicin och kom ihåg hur varje låda eller piller känns för att inte få saker blandade i mörkret.
  • få en resetandborste som du kan fälla, du kommer att vara tacksam när den har fallit en eller två gånger på golvet.
  • få dubbelt av allt viktigt och förvara dem på separata platser (penna, öronproppar…), eftersom det är väldigt lätt att förlora något och aldrig hitta det tillbaka i mörkret
  • ta med en dagbok för att skriva ner dina tankar. Det är lite knepigt att skriva i mörkret men om du håller fingret på sidan på den plats du började och tillåter tillräckligt med utrymme mellan raderna är det helt genomförbart, och det är så trevligt att läsa i slutet av reträtten!
  • låt inte ditt sinne bli galen om rädsla för framtiden eller ånger från det förflutna. Se berättelserna som overkliga och obeständiga och använd upprepningen av ett Mantra (Japa Yoga) om du inte kan stoppa ditt sinne från att vandra. Jag använde till och med japa yoga högt då och då, antingen med ett mantra eller genom att sjunga lite bhajan, när mitt sinne blev för galen.
  • ta det en dag i taget, vägra att låta dig tänka vandrar på hur många dagar som är kvar, eller vad du ska göra nästa.
  • Surrender och njuta av processen
  • hur som helst, eftersom det är en mycket fullständig upplevelse, som inte riktigt kan uttryckas grundligt genom ett blogginlägg, gärna släppa mig en rad om du har någon tanke eller fråga om det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.