lite sjuk & vägrar att äta

i slutet av januari välkomnade vi ett nytt fuzzy kid i vår familj. Vi visste att förändringen naturligtvis skulle förändra våra rutiner, orsakar stress för Bender och Luna. I allmänhet upprörd våra hundar för lite tills de var fullt använda Toki. Som förväntat visade Luna sin avsmak mot Toki genom att vägra att äta men efter en dag började hon äta igen. Bender verkade justera men efter den första veckan slutade han äta vilket är mycket ovanligt för honom. Han har aldrig hoppat över en måltid om vi inte har rest.

på torsdagen åt Bender sin frukost men åt bara en del av sin middag. På fredagsmorgonen åt han inte frukost. Han var inte ens mycket upphetsad över godis. Detta är inte normalt beteende för honom så jag ringde veterinären. Lyckligtvis veterinären var trevligt nog att få Bender i trots att de var bokade upp.

Bender fick ett batteri av tester. Veterinären kontrollerade för ketos, han kom tillbaka med normala nivåer. De gjorde blod arbete, röda och vita räknas där normalt. Alla andra tester kom tillbaka bra. Benders blodsocker var lite lågt och han var uttorkad så de gav honom vätskor och vi försökte få honom att äta speciell receptbelagd mat. Veterinären var inte säker på vad som hände. Förutom att Bender inte äter var allt normalt. Veterinären sa till mig, om han inte åt på måndag för att få honom tillbaka.

vi skickades hem med speciell mat. Jag matar Bender något han skulle äta, vilket inte var mycket. Jag var tvungen att tvinga mata honom den speciella maten men han åt. Jag kunde säga att han var hungrig. Han skulle slicka sina kotletter, hans näsa skulle gå. Men han vägrade fortfarande att äta eller gå nära sin matskål. Jag lagade lite kyckling, ris och gröna bönor. Han åt knappt det. Jag var tvungen att tvinga mata honom sin speciella mat. Han skulle definitivt inte röra sin normala mat.

söndag kväll hade jag en tanke, jag luktade påsen med mat. Det luktade konstigt. Inte dåligt men definitivt inte bra. Till denna dag kan jag inte beskriva lukten men det var något fel med påsen. Jag öppnade en ny väska. Den nya påsen med mat luktade annorlunda, bättre, men inte som att den normalt luktade.

på måndag gick vi och fick Bender ett annat märke av mat. Han åt upp det. Men den plötsliga omkopplaren orsakade honom problem och för nästa vecka var det svårt att få honom att äta men han åt det mesta av sin mat varje måltid. Efter två veckor var Bender tillbaka till det normala! Mellan den nya valpen, Toki och Bender inte äta det var några stressiga veckor.

jag lärde mig några saker från det här avsnittet. Detta kan vara unikt för Bender men jag ville fortfarande dela. Jag tänkte att Benders blodsockernivåer skulle vara super låga och han skulle krascha mycket under den veckan då han inte äter. Han kraschade bara en gång. Hans nummer stannade faktiskt mellan 80-120 när han inte åt. Hans siffror skulle spika till 200 + om han åt. Ett insulinskott skulle få honom tillbaka. Även om jag tog honom en kort promenad för att få honom hungrig, var hans nummer fortfarande ganska bra i slutet av det, 80-120.

det andra jag lärde mig är, medan jag alltid säger att det är bra att komma på ett schema, vilket jag fortfarande tror, det är inte världens ände om du måste ändra schemat för några dagar eller en vecka. Efter den första veckan av Bender fortfarande inte äta rätt när maten lades ner. Jag brukar mata hundarna klockan 8. Bender skulle inte äta förrän klockan 10. Sedan till middag, istället för att äta klockan 6. Han skulle äta vid 8-9pm. Men nästa dag skulle han äta klockan 8 som vanligt, men inte äta middag förrän 8. Även om jag tog honom på en körning, att veta att han skulle vara hungrig och lite lågt blodsocker, ibland skulle han inte äta när vi kom hem klockan 6. Han skulle äta klockan 8. Så medan ett schema är bra att vara på ibland som bara inte fungerar. Jag lärde mig att Bender kommer att bli bra, om hans blodsocker börjar bli lite lågt kommer han att äta.

slutligen nådde jag ut till Wellness Dog Food (Wellpet) och lät dem veta om problemet med maten. Jag var inte arg. Vilken mat som helst kan gå dåligt. Jag lät dem veta att jag hade problem med maten. De var mycket trevliga och oroade för Bender. De ville veta lite information om påsarna med mat jag hade köpt. Till slut återbetalade de mina pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.