jag är terapeut och jag vet inte hur jag ska dejta

så det här är den längsta sträckan jag har varit singel. Under större delen av mitt liv har jag varit i relationer. Ett treårigt avtal. Ett tioårigt avtal. Ett tvåårigt avtal. Ytterligare tre års avtal. Sedan några få månad erbjudanden. Och jag vet att jag inte borde kalla dem erbjudanden. Det minimerar, tar bort den bärbara släpvagnen vi ser i våra huvuden. Men du gör tekniskt en affär med någon när du väljer att investera och bygga något. Eller hur? Och jag tror att det är därför dejting är så svårt för mig. För vad är affären? Det finns verkligen inte en. Det är en crapshoot. Kasta tärningar. Går med flödet, korsade fingrarna. Det är som att köra till en plats du inte har en adress till men du vet ganska var den är. Men du har aldrig varit där förut men du tror att du känner till området. Och så går du bara. Jag är inte van vid det. Jag är van att använda Waze. Att veta att det finns en destination. Och komma dit snabbt.

jag träffar vanligtvis någon, känner kemi, kommer på samma sida och plötsligt är jag i ett förhållande. Boom. Och alla har gått ut. Så den här gången, jag gjorde ett löfte till mig själv att bara ”date”. Gå inte in i något så snabbt. Rita upplevelser med hela lådan med kritor, om det är vettigt. Men nu när jag har träffat ett tag inser jag att kritorna är trasiga och skit (jag är utesluten) och jag har ingen aning om hur man ritar. Det är vilda västern där ute. Man, jag har varit skyddad AF. Kärlek är inte ett slagfält. Dating är. En galen kaotisk berg-och dalbana utan säkerhet bar att hålla fast vid.

Vad betyder det till och med hittills i dagens värld? Jag kommer inte att komma in på hur människor möts i dessa dagar eftersom det är en helt annan rulla ögonen och skaka huvudet hopplöst ämne. Jag pratar om när du träffar människor, den utvecklande processen. Jag antar i ett ord, utforska, eller hur? Peeling lager. Att lära känna varandra. Be någon att dansa och se hur mycket du trampar på varandras skor? Är det en bra passform? Har du saker gemensamt? Har ni båda verktyg för att bygga något? Sedan finns det Kemi och magi och allt det där som inte är täckt av självhjälpsböcker eller ett webinar (beat). Leasing med möjlighet att köpa. Det är vad dejting är, enkelt uttryckt. Eller hur? Men människor hyr flera bilar. Vissa stjäl dem. Tar dem för glädje rider och lämnar dem på sidan av vägen. Jag vet inte. Det är bara en skitshow.

hur som helst, Lägg till detta att jag är en terapeut / relationscoach och nu finns det ökat tryck. På grund av vad jag gör. Jag coachar peoole med det här så jag borde vara en” expert ” på detta. Riktigt snabbt, jag vill bara säga att Phil Jackson kan ta Lakers till NBA-slutspelet men det betyder inte att han kan kasta tre pekare hela dagen som Kobe. Terapeuter har lika mycket om inte mer ”problem” än våra kunder. Så jag fick min del av brister, triggers och historia som alla andra. Ja, jag är körd. John Kim är otålig. Vill alltid lägga saker i en låda. Vet inte hur man utforskar. Men jag sätter också press på mig själv på grund av vad jag gör. Om du är en tränare är dina träningsstandarder högre. Om du är en nutritionist, du förmodligen inte gå igenom drive Tors vid midnatt. Så eftersom jag är terapeut / relationscoacher bedömer jag mig själv. Mycket. Jag vet, stackars mig. Jag säger bara att det är svårt för mig att uppleva anslutning och intimitet, att verkligen lära känna någon på en djupare nivå i ett tryckfritt utrymme. Så jag är mycket i mitt huvud. Det hindrar mig från att vara närvarande. Och det är den främsta saken som kommer att ta bort någon av någon erfarenhet.

det suger ganska bollar som jag kan hjälpa andra att manövrera genom sin datingupplevelse men kämpar när det gäller min egen.

men här är vad jag lutar. Om mig själv såväl som dejting bearbeta.

Dating kan faktiskt vara givande

Nej, det är inte ett skrivfel. Vad gör dejting känns som kinesisk vatten tortyr är förväntningar, tidslinjer, resultat, spelande, dom, tryck, inte kommunicera (lämnar människor i mörkret), och checklistor. Om vi närmade oss dejting utan dessa saker, och jag säger inte att det är lätt, dejting kan faktiskt vara givande. Med belöning menar jag meningsfullt för din tillväxt. Eftersom människor är avsedda att kollidera och genom dessa kollisioner finns det enormt lärande.

det är alla bilagor vi Gem till dejting som hindrar oss från att smaka den sanna nektar mänskliga kollisioner. Istället håller vi upp sköldar, skyller, blir besvikna, utlöses, reagerar och blir naturligtvis skadade.

men det finns ingen väg runt den sista. Köp in till dejting är risk för att bli skadad. Och det här är ett piller jag har kämpat för att svälja. Eftersom jag inte vill bli skadad men jag vill särskilt inte skada andra. Jag vill inte att folk ska vara arg på mig. Besviken. Svika. Känner att jag inte är den jag skildrar online. Och ja, det finns ego där. Men det finns också hjärta. Men jag har lärt mig att det inte finns någon väg runt det. Hurt kommer med någon mänsklig utbyte. Period.

jag har gått på många datum under de senaste två åren. Några varar för en kopp kaffe. Andra några veckor eller några månader. Och ser tillbaka på dem alla, jag har insett att det var lärande i varje kollision. Varje person jag träffar behöver inte förvandlas till ett fullskaligt förhållande för att det ska vara meningsfullt. När jag tittar på det här sättet tar jag av trycket och lämnar utrymme för att det ska vara en mänsklig upplevelse, eventuellt en andlig, och det är lättare att inte göra det om mig, mitt ego och hur saker ska spela ut. För i slutet av dagen vet ingen riktigt. Så avslag behöver inte vara avslag. Det var bara inte en bra passform. Värdet ligger inte i resultatet. Det är i upplevelsen. Som allt i livet.

och det är vad jag tycker att vi borde lägga vikt på, erfarenheter. Utan omdöme och förväntningar. Dating är två personer som har en gemensam upplevelse. Och det är alltid en gåva oavsett hur kortlivad, så länge dina avsikter är goda och du är öppen för att lära och växa.

om inte, dating kan härda dig. Dating kan avskräcka dig. Dating kan få dig att känna skit om dig själv. Eftersom människor dömer. Människor projekt. Människor kommunicerar inte. Folk är rädda. Och rädda människor slår alltid först.

det är ett val att se dejting som tillväxtjord istället för ett slagfält.

försök att ta in någons väsen, deras själ

Ja Vi har Typer och preferenser och vi lockas till det vi lockas till. Var öppen men sluta slåss mot det. Det är okej att gilla vad du gillar. Men fokusera verkligen på och ta in någons väsen, för den skiten förändras inte, den sanna kärnan i vem de är. Allt annat kan och kommer förmodligen att förändras.

två själar kolliderar, orkestreras av universum, varje själ med en berättelse och lär sig om sig själv, andra och mänsklig koppling. Utan omdöme och etiketter. Sedan dejting kan vara en vacker sak. Det är ett val att titta på det här sättet. Och om det inte tränar, att fortsätta att kasta kärlek på dem. Du behöver inte vara i deras dagliga liv men det finns inget behov av att behandla människor som de är disponibla. Det är därför dejting har blivit läskigt och fruktansvärt. Människor är shitty mot varandra om saker inte fungerar. Bara för att det inte var menat att vara betyder det inte att det inte var menat. Läs det igen. Det finns alltid mening. Du måste bara hitta den.

när du söker någons själ får du en mer exakt bild av vem de verkligen är och det är lättare att vara snäll om saker inte fungerar.

hur de behandlar dig är allt

om de inte behandlar dig bra i början bör du inte ens överväga dem. Kom ihåg att det är de små sakerna. Är de hänsynsfulla? Returnerar de dina samtal / texter? Säger de tack? Kommunicerar de? Är de omtänksamma? Eller handlar allt om dem? Dessa små saker blir enorma när du är i ett förhållande. Om du får behandlas som om du är en film extra i en storfilm nu, det är förmodligen hur du kommer att behandlas i relationen. Dating är förskuggning. Eftersom människor inte förändras förrän de måste och du inte vill vänta tills någon måste förändras, för då är det vanligtvis för sent.

lita på universum

jag kämpar med den här eftersom jag vill kontrollera allt. Men jag har lärt mig att ibland behövde jag den erfarenhet jag fick från den personen och även vice versa, vid den tiden i mina / våra liv. Och kanske behövde vi den specifika erfarenheten för att flytta vårt tänkande, eller lära oss något om oss själva, vad vi vill, inte vill eller bara behövde det för att vi behövde det utan någon anledning. Man kan argumentera, ja då använder du bara varandra. Jag väljer inte att se det så. För om du känner dig använd, finns det smärta där. Så länge dina avsikter är på rätt plats och du kommunicerar, blir ingen van vid.

vid slutet av dagen, ja dejting är svårt. Jag fattar. Det är läskigt. Men det är en del av livet. Vi har alla blivit skadade, avvisade, ignorerade, spökade på. Jag uppmuntrar dig att hålla ditt hjärta öppet och fortsätta att kollidera med människor, med vetskap om att det finns lärande och tillväxt i varje kollision. Och lita på att en av dem kommer att bli något mer.

livet handlar om ditt tankesätt.

om du håller dig stängd på grund av rädsla kommer ingen att känna dig. Men ännu viktigare, du kommer inte att känna dig själv.

använd dating som ett sätt att känna dig själv.

det är inte själviskt.

det är det enda sättet att titta på det så det är en trevlig, meningsfull, livsförändrande upplevelse.

jag kommer att fortsätta hittills.

jag kommer att fortsätta att kommunicera.

jag kommer att fortsätta att söka själar.

jag kommer att sluta vara ansvarig för andras känslor eftersom vi alla vet att risken är skadad.

jag kommer att börja vara lättare på mig själv på grund av vad jag gör.

och jag kommer att göra mitt bästa för att vara fullt närvarande och skapa ett utrymme för att träffa själar istället för att gå på ”datum”.

och jag kommer att tvätta min bil.

  • arg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.