en frustrerande del av att träffa någon från ett annat land.. VISA

X

Sekretess & Cookies

denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta godkänner du deras användning. Läs mer, inklusive hur du kontrollerar cookies.

Fick Det!

annonser

jag börjar med en kort sammanfattning av vem Dave och jag är. Jag är en amerikansk tjej från södra Florida, och Dave är en brittisk kille från Cornwall. Vi träffades online medan Dave arbetade nära min hemstad i Florida i januari 2018. Om du bryr dig om att läsa vår historia från början, klicka här.

sedan dess har vårt liv varit fullt av lycka, äventyr och så mycket resande i hela Europa och Nordamerika. Vi har bott i 2 olika självomvandlade skåpbilar tillsammans för att få detta att hända. Vi har vandrat så många bergskedjor, simmade i många hav och hav, körde genom 12 länder i Europa följt av att köra 12 000 mil från södra Florida hela vägen till Alaska och (nästan) tillbaka. Vår relation fungerar eftersom vi båda önskar samma saker från livet.. vilket faktiskt betyder att inte äga många”saker”. Vi har varit så lyckligt lottade att gå alla dessa platser, och har gjort det med mycket lite. Vi gör narr av varandras jargong och lär varandra mycket. Men trots all denna godhet, vi har fortfarande typiska argument och irriterar skiten ur varandra ibland, vilket förhållande gör det inte?.. Men vi hanterar också det faktum att vi kommer från 2 olika länder.

det har varit relativt lätt att resa runt tillsammans majoriteten av tiden, men det kan också vara förvirrande eftersom den tid vi kan spendera i vissa länder är annorlunda för oss båda. Eftersom vi rör oss så mycket för både arbete och nöje har det aldrig varit ett problem för oss tidigare. Vi är alltid väl medvetna om när vi behöver lämna ett land och alltid göra våra framtidsplaner runt dessa datum. Men den här månaden hade vi vår första frustration i Nordamerika. Jag har delat den progressiva historien om detta dagligen på min Instagram @KellyNicoleTravel.. men det finns bara så mycket jag kan skriva i en bildtext eller säga i en 15 andra berättelse klipp. Jag har fått så många meddelanden, frågor, förslag, etc. om vår situation där, så jag trodde att det skulle vara bäst att bara skriva allt här för dig i en blogg. Varje detalj i vår personliga situation. Jag hoppas att det svarar på dina frågor och eventuellt hjälper någon annan i en liknande situation som vår. Jag hoppas att det hjälper dig att förstå varför några av dina förslag (som jag uppskattar mycket!!) arbeta inte under våra vissa omständigheter.

så, här går vi:

Visa Basics: från och med idag (augusti 2019) behöver jag inte visum för att resa till Storbritannien eller EU som Amerikan. Men det finns en begränsad tid jag kan spendera där innan jag måste lämna och återvända, och det är mycket specifikt (kan spendera 6 månader av något år i Storbritannien och 90 dagar av de senaste 6 månaderna i EU). Dave kräver dock visum för att vara i USA… och villkoren är inte lika svartvita.

hans personliga visum: även om det finns så många olika visum som en utlänning kan få för att komma in i USA, har Dave personligen ett 10-årigt B1/B2-visum. I grund och botten är B1 för företag och B2 är för turism. Det betyder att han kan komma in i staterna för arbete eller för nöje. Låter bra rätt? Men här är de {många} fångsterna. B1 är mycket specifik för vad han kan göra för arbete. Det säger specifikt på visum han kan bara arbeta på båtar. Dessutom kan han bara arbeta på båtar med utländska flaggor som är registrerade utanför USA. Så tekniskt arbetar han inte ens ”i eller för” USA, bara på båtar som råkar docka i USA ett tag. Så det ensam kan vara knepigt. Den andra frågan med visum oavsett vilken typ du har, är att du måste lämna efter en viss tid. Även om det är en ”10 år” visum, han har fortfarande att lämna landet varje 6 månader oavsett vilken anledning han är här för, även när han arbetar. I grund och botten är det ett visum för flera inresor som varar i 10 år.

om du fångade allt det i sista stycket, Fortsätt läsa. Det blir ännu mer komplicerat. Jag blir alltid frågad”ok hur länge måste Dave lämna landet?”och jag har inget svar. Det beror på att det inte finns någon viss tid han måste vara ut ur landet efter 6 månader. Är inte det dumt? Som ingenstans på USA: s regeringspapper anger det en tid han måste lämna landet för att lagligt komma tillbaka in. (När jag åker till Europa vet jag exakt hur länge jag måste lämna tills jag kan komma in igen. Det säger specifikt hur många dagar på ett år jag kan vara där, etc.). Men för honom är det bokstavligen var som helst från 24 timmar till några år.

så, då föreslås det att Dave bara ”flyger ut och flyger tillbaka in”, vilket ja, det kan fungera under vissa omständigheter bara bra. Och det kan ha varit bra den här gången också. Speciellt när du arbetar är det vanligtvis inget problem. Men det är helt upp till gränspatrull officer på hans återinträde att tillåta eller neka hans återinträde. Om någon tror att han försöker stanna här på lång sikt eller arbeta här olagligt eller flytta in hos mig permanent, eller någon anledning de gör upp i sitt sinne, de kan förneka honom. Om någon ifrågasätter varför han kommer tillbaka till USA så snart efter att bara vara här för 6 månader tidigare nyligen, de kunde förneka honom. Det är helt upp till tjänstemannen och allt okänt tills det händer. Ja det kommer nog att bli bra om han kom tillbaka.. men du vet aldrig så vill vi inte verkligen riskera det. Det är en nervpåfrestande och skrämmande tanke att ha någon jag älskar så mycket eventuellt nekas tillgång till mig av en annan människa.. även när man följer alla lagar. Så advokatvänner verkar alltid rekommendera att lämna en längre tid för att undvika att ifrågasätta vid återinträde, åtminstone när han inte arbetar.

så, fullt medveten om hans visum löper ut i augusti, hur hamnade vi i vår nuvarande situation? Tja, det finns en fångst till vi lärde oss den hårda vägen. INTE ALLA LÄNDER RÄKNAS SOM ATT LÄMNA USA. När han korsade en gräns till Kanada i några veckor, fick en stämpel i sitt pass som bevis på att han tydligt lämnade USA och kom in i ett nytt land, antog han att han lagligen skulle vara bra att komma tillbaka till USA. Detta är vad vi hade planerat och förlitat oss på. Men vi antog fel, och när vi kom in i USA från Kanada fick vi veta att Kanada inte räknade som att lämna USA. {Och antingen gör Mexiko}. Som, vad? 3 helt olika separata länder, men de ”räknas inte” som att lämna landet. Jag kan inte nog betona hur konstigt det här är för mig. Pass krävs för att resa mellan dem, de är inte en stat, tung gränspatrull vid gränserna, men det lämnar inte i VISUMVÄRLDEN?! – Hur som helst, så här hamnade vi i den situation vi befinner oss i i augusti 2019. Han trodde att han skulle få en ny 6 månaders stämpel efter att ha återvänt från Kanada, men det gjorde han inte. Vilket innebär att hans tidigare 6 månad stämpel var bara bra för en annan 3-4 veckor innan löper ut när han åter in i Alaska. Och det finns inte en billig eller nära flygning ut till ett annat land från Alaska. Därför körde vi snabbt ner till Seattle och han var tvungen att flyga hem till England från skåpbilen så plötsligt utan mycket plan.

så vad var vår plan? Vår plan var att han skulle arbeta på en båt i Alaska. Efter några månader här planerade han att lämna (med mig men ha). Vi budgeterar våra resor för att hålla till en viss tid och sedan arbeta igen och sedan resa igen. och ibland har turen att resa och arbeta samtidigt. Vi hade planerat att fylla på medlen från och med augusti. Men det hände inte på grund av denna situation. Han kunde nu inte arbeta på båten i Alaska eftersom båten inte lämnade USA: s vatten innan hans tidigare stämpel löpte ut.

sidoanteckningar: vi har aldrig överskridit visum. Vi har alltid gjort saker genom böckerna, hur lagen säger till. Han arbetar lagligt och kommer att fortsätta att göra det. Vi vet mycket väl i förväg när vi behöver lämna, flytta eller gå. Om vi hade vetat att Kanada inte räknade som att lämna USA, skulle vi ha gjort andra planer i förväg för att han skulle lämna eller arbeta någon annanstans. Vi skulle förmodligen ha gjort planer på att gå någonstans tillsammans för lite. Men för att vi lärde oss den hårda vägen, var jag då kvar med att behöva stanna med vår van ensam (eftersom den för närvarande är långt ifrån min hemstad) och behöver spara pengar genom att inte gå med honom. Vi är kvar på motsatta sidor av världen.

det är definitivt bara tillfälligt! & detta kan bara vara för en kort tid. Han kan vara tillbaka inom bara 2 veckor! Eller om han slutar arbeta någon annanstans nu kan det vara 2+ månader. Om jag var rik skulle jag betala för att lagra skåpbilen och flyga över till var han är. Men tyvärr är jag inte ha. Om jag kände att vi var färdiga att resa i den här delen av staterna skulle jag sälja skåpbilen och börja planera vårt nästa äventyr någon annanstans. Men jag känner mig inte färdig på USA: s västkust än. Och det gör inte Dave heller. Om några månader från nu, förmodligen. Men inte riktigt redo att gå vidare än.

vi kommer att segra och vi kommer att bli bra, Det är bara frustrerande att behöva ta itu med. Jag vet att vi inte är de enda som hanterar det, så många människor är i internationella relationer runt om i världen. Vi väljer att vara tillsammans trots utmaningarna, och att i slutet av dagen är allt bra. Det är bara frustrerande vid det aktuella ögonblicket och trodde att det skulle svara på några av dina frågor bisexuell

en sak jag får mycket – – här är en enkel fix: gifta dig!”- Jag hör det så mycket från människor. Men det skulle verkligen inte fixa någonting snabbt. Processen och pappersarbetet är inte lätt och avgifterna är inte billiga. Det skulle förmodligen fixa aspekten att han inte skulle nekas inresa någonsin oavsett gränspatruller åsikt. Men han kunde fortfarande inte arbeta någonstans han ville här tills han fick ett grönt kort, men det är också komplicerat och ett blogginlägg för en senare tidpunkt. Men vill veta en annan sak? Jag var gift i 20-talet och skild. Även om jag älskar Dave av hela mitt hjärta och tror att han är min själsfrände här på jorden, Jag vill inte rusa in i äktenskapet igen för detta enda syfte. Kanske snart.. bara inte riktigt ännu 2412>

så här är jag. Sitter på en campingplats ensam i ett okänt tillstånd på den motsatta sidan av landet som mina vänner och familj. Jag skulle kunna använda det lilla pengar vi har kvar för att lagra van och flyga till honom, men det är inte ett smart alternativ. Jag kunde köra hem till familjen, men jag är inte färdig med att utforska USA: s västkust än.

jag kommer att ta den här tiden för att komma ikapp med mycket skrivande som jag ligger bakom (den här bloggen är först), fokusera på mina personliga mål och gå på några korta solovandringar för att påminna mig själv hur stark, modig och oberoende jag kan resa och leva solo på vägen. Jag måste möta mina utmaningar och rädslor och erövra dem. Var en krigare och inte en worrier. Face allt som kastas på mig och stiga upp en starkare modigare person med en ännu starkare relation i slutändan. Som det populära citatet går ”du är modigare att du tror, starkare än du verkar, och smartare än du vet”. Vi tar oss igenom det här. Det gör vi alltid.

* och våra planer för 2020 börjar redan komma igång.. och det inkluderar inte att vara i Nordamerika (vi vet att Dave måste komma ut härifrån eftersom jag inte är helt redo att gifta mig haha) så håll dig uppdaterad! Men se till att följa med våra dagliga uppdateringar och äventyr på Instagram @KellyNicoleTravel

annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.