Earn1k recension: från inga ideer till $150 per timme på sidan

ramit-sethi
det här är Ramit Sethi, skaparen av Earn1k. Han är legitim.

under åren har jag köpt två flaggskeppskurser från Ramit Sethi.

 • Earn1k Master
 • noll för att starta Pro

kort sagt, Earn1k är min go-to resurs när jag vill starta ett nytt företag på sidan eller växa en befintlig sida företag.

jag konsulterar Zero för att starta–en annan kurs av Ramit Sethi–när jag behöver hjälp med digital marknadsföring. Om du vill lära dig mer om digital marknadsföring kan du ladda ner Ramits gratis e-bok: The Ultimate Guide to Digital Marketing.

nu när jag har gett dig den korta versionen vill jag dyka in i detaljerna, bra och dåliga. I slutet av den här artikeln bör du veta om Earn1k är rätt för dig.

Varför gick jag med i Earn1k?

jag gick med i Earn1k eftersom jag ville tjäna pengar på sidan men jag hade ingen aning om var jag skulle börja. Även när jag hade ideer, men jag visste inte hur man skulle skilja de goda från de dåliga.

jag kände mig överväldigad gjorde vad alla gör när de känner sig överväldigade: ingenting.

Visst, jag kunde ha köpt en annan bok om entreprenörskap. Jag hade flera redan. Men jag visste att jag behövde prova ett annat tillvägagångssätt.

böcker är bra, men de innehåller ofta för mycket information. Jag behövde veta vad jag skulle göra och när jag skulle göra det; jag behövde också veta vad jag inte skulle göra. Jag behövde steg-för-steg-instruktioner.

Earn1k gav mig de steg-för-steg-instruktionerna, vilket förenklade processen att starta ett företag.

hur mycket pengar tjänade jag egentligen?

som jag nämnde tidigare tjänade jag över $11,000 på sidan med Earn1k. jag började små och växte långsamt och ökade mina avgifter med varje ny kund.

med Ramits free Idea Generator-Verktyg hittade jag min första lönsamma ide: webbdesign. Jag visste redan hur man bygger webbplatser. Varför inte bygga dem för andra människor?

webbplats #1: gratis

jag byggde min första hemsida gratis eftersom jag inte hade någon erfarenhet och nya kunder.

lyckligtvis frågade min chef vid den tiden om jag skulle bygga en ny webbplats för sin svärfar Don som ägde ett tätningsföretag. Jag hoppade på möjligheten och byggde en grundläggande webbplats för Don på en eftermiddag.

gratis arbete är ett bra sätt att komma igång, men det är inte ett bra sätt att tjäna pengar.

webbplats #2: $300

Don uppskattade min vilja att bygga sin hemsida för en sådan attraktivt pris och frågade mig om jag skulle bygga en webbplats för sin barndomsvän Rocky som ägde en biltvätt.

återigen hoppade jag på möjligheten men bestämde mig för att debitera Rocky för mina webbdesigntjänster. Jag valde en kurs på $30 per timme eftersom jag fortfarande hade nästan ingen erfarenhet av webbdesign.

i slutet av projektet debiterade jag Rocky en svindlande $300.

$300 är inte mycket pengar. Ändå kände jag mig som en miljon dollar när Rocky gav mig en check på webbplatsen. Jag måste ha tittat på den kontrollen i en halvtimme. Jag kunde inte tro mina ögon.

”jag gjorde det här”, tänkte jag för mig själv.

det var första gången i mitt liv som jag gjorde något från ingenting. Fram till dess trodde jag att jobb var det enda sättet att tjäna pengar.

webbplats # 3: $550

när min tandläkare bad mig att bygga henne en webbplats föreslog jag en kurs på $50 per timme för vad jag trodde skulle vara ett tio timmars projekt.

” varför inte?”Frågade jag mig själv. ”Vad är det värsta som kan hända?”

lyckligtvis accepterade hon mitt förslag och jag byggde webbplatsen laddning $550 i slutet.

webbplats #4: $1,500

några månader senare skickade jag en faktura för min största affär ännu: $1,500.

vid den tiden lärde jag mig att jag kunde öka affärsstorleken genom att erbjuda min klient ytterligare tjänster. Så jag erbjöd mig att behålla min kunds webbplats så att han inte behövde göra det. Lyckligtvis accepterade han och jag ökade storleken på affären. Vi vann båda två.

webbplats #5: $100/mo gym medlemskap

nästa, jag byggde en webbplats för min jiu-jitsu coach, handel webbdesign för utbildning. Det var en ganska bra affär i min bok. Kom ihåg: pengar är inte den enda formen av ersättning.

senare hänvisade min tränare mig till en tidigare träningspartner till hans vars kusin behövde en webbplats.

webbplats # 6: $3,750

jag träffade kusinen på nyårsdagen och pratade i några timmar. När han frågade om priser bestämde jag mig för att prova en ny kurs och sade: ”Min standardpris är $80 per timme.”

”okej,” sa han.

inuti hoppade jag av glädje. Jag övervann en psykologisk barriär och laddade mer än jag trodde var möjligt. Det roliga är att han var mer än glad att betala $80 per timme för tjänster eftersom jag förstod vad han verkligen ville: mer tid.

till slut debiterade jag $3,750 för webbplatsen, vilket gör den till den största affären i mitt liv. Vi fortsätter att arbeta tillsammans till denna dag.

ny tjänst, ny ränta

i 2016 bestämde jag mig för att öka mina priser igen. Så jag återvände till Earn1k och genomförde en av Ramits ”stora vinster” som hjälpte mig att öka min timpris avsevärt.

idag debiterar jag $150 per timme för konsultation, och mina kunder slår inte ett öga. Mina kunder är glada att betala den kursen eftersom de vet att jag är värd vartenda öre.

Vad är Earn1k?

Earn1k är en onlinekurs skapad av Ramit Sethi av I will Teach You To Be Rich, en blogg som lär läsarna hur man lever ett rikt liv.

i Ramits bok med samma namn skriver han om ”VD” – metoden för personlig ekonomi. Kort sagt, det finns tre sätt att få stora vinster i ditt ekonomiska liv:

 • minska kostnaderna
 • tjäna mer
 • optimera utgifterna

Earn1k lär eleverna hur man tjänar tjäna mer pengar på sidan via frilansarbete.

Ramit kurs är inriktad specifikt mot att tjäna pengar på sidan eftersom det är alldeles för svårt och riskabelt för de flesta att helt enkelt sluta sitt jobb och starta ett företag. Enligt Ramit är det mycket mer meningsfullt att behålla ditt heltidsjobb och tjäna extra pengar på fritiden.

varför ska du tjäna pengar på sidan?

min pappa sa till mig för länge sedan, ” du kan inte rädda dig för att vara rik.”Så småningom måste du tjäna mer pengar.

att starta ett företag på sidan är klokt eftersom du får en extra inkomstström utan riskerna med att starta ett företag på heltid. Den extra inkomstströmmen ger dig ett extra lager av säkerhet som skyddar dig från upp-och nedgångar i livet.

även om du förlorar ditt jobb förlorar du inte allt eftersom du fortfarande har lite pengar som kommer in varje månad eller två. Dessutom kan du använda din sidoverksamhet för att utforska nya karriärvägar och lägga till nya färdigheter i ditt verktygsbälte.

hur organiseras Earn1k?

liksom Ramits bok och andra kurser är Earn1k välorganiserad, efter en logisk progression som tydligt förklarar vad man ska göra, hur man gör det och varför.

Earn1k innehåller fyra moduler, plus en massa bonusar. Varje modul är uppdelad i en serie lektioner som lär dig hur du startar ditt eget företag på sidan.

Modul 1: Lägg grunden

Modul 1 lägger grunden för alla andra moduler. Faktum är att du inte ens kan komma åt de andra modulerna när du startar. Ramit låter dig bara se en modul per vecka eftersom människor tenderar att hoppa framåt till de ”bra grejerna” och glömma grunden. När jag befinner mig kämpar i mitt företag, jag återvänder alltid till grunderna.

Lektion 1: Ställ in dina mål

mål är viktiga för framgången för alla företag och liv i allmänhet, så Ramit börjar med att lära dig hur du ställer in mål. Lektion 1 hjälper dig att etablera din ” varför.”

Varför gör du det här? Varför vill du tjäna $1000 på sidan?

Lektion 2: Välj ditt fält

om du är som jag vill du starta en miljon företag och förändra världen. Så häftigt som det skulle vara, det är en mycket bättre strategi att fokusera på ett företag i taget tills det är igång. Först då bör du starta ditt nästa företag.

vissa människor har motsatt problem. De har inga ideer. De vet inte var de ska börja, och de tror att de saknar några marknadsförbara färdigheter. Om det låter som du, oroa dig inte. Lektion 2 hjälper dig att bestämma vilken typ av verksamhet du ska starta.

Lektion 3: Vad du inte ska göra

i Lektion 3 lär du dig exakt vad du inte ska göra i början av ditt företag.

det är otroligt lätt att hitta dig själv som arbetar med fel saker. Människor tenderar att arbeta med de enkla, roliga sakerna snarare än på de viktiga sakerna.

när det gäller Earn1k har du ett mål: tjäna $1000 på sidan. Ditt mål är inte att göra en vacker webbplats eller skapa de coolaste visitkorten någonsin. Ditt mål är att tjäna pengar. Period.

Lektion 4: Definiera din målmarknad

om du någonsin har läst Ramits blogg eller bok vet du att han är besatt av psykologi, särskilt övertygelsens Psykologi. I Lektion 2 kommer Ramit att lära dig hur han blir djupt inne i sina kunders huvuden för att ge dem vad de vill och ladda dem i enlighet därmed.

Modul 2: Skapa erbjudandet

i Modul 2 lär du dig hur du skapar och placerar ditt tjänsteerbjudande till en potentiell kund. Trots att jag köpte Earn1k för ett tag sedan, befinner jag mig regelbundet tillbaka till Modul 2 för att uppdatera mitt minne om positionering och prissättning av mina tjänster.

Lektion 1: Identifiera de fördelar dina kunder vill ha

en av de hårda lektionerna i affärer är att kunderna inte bryr sig om funktioner. De bryr sig om fördelar. Lektion 1 introducerar begreppet fördelar och hur de skiljer sig från funktioner. Ramit kommer också att visa dig hur du gör en funktion till en fördel, vilket är praktiskt när du behöver övertyga.

Lektion 2: Definiera dina leveranser

när en person eller ett företag köper en produkt eller tjänst vill de veta vad de ska få. När du definierar dina leveranser skapar du i huvudsak en lista över uppgifter som din klient kommer att verifiera innan de skriver en check. Lektion 2 visar hur du skapar den listan.

Lektion 3: Ställ in ditt pris

människor oroar sig för mycket för prissättning. I början är ditt mål helt enkelt att slå kunder och göra $1,000, inte optimera din prissättning till nth grad. I Lektion 3 diskuterar Ramit några sätt att prissätta dina tjänster och avslutar lektionen så fort han börjar den.

Lektion 4: börja generera Leads

Lead generation är ett ämne för debatt bland marknadsförare. Vilken metod är bäst? Marknadsförare är snabba att ropa ut sitt favorit svar:

” e-post!”

” Twitter!”

” Facebook!”

som det visar sig, lead generation är mycket enklare än så. Det kanske inte är lika spännande som att få fem nya likes på Facebook, men det är en helvete mycket mer lönsam.

Modul 3: Få kunder

kunder är livsnerven i ditt företag. Utan kunder har du inget företag. Modul 3 fokuserar på hur man kvalificerar leads och nära försäljning. I slutet av dagen är det viktigt att stänga försäljningen och generera intäkter.

Lektion 1: kvalificera Leads

en lead är någon och allt som har en puls; en kvalificerad lead är en person eller ett företag som faktiskt vill köpa det du säljer. Lektion 1 Lär dig hur du bestämmer om någon är en köpare eller en däckkicker.

Lektion 2: Bygg förtroende

Zig Ziglar sa, ” om människor gillar dig kommer de att lyssna på dig, men om de litar på dig kommer de att göra affärer med dig.”Lektion 2 omfattar strategier som du kan använda för att bygga förtroende med potentiella kunder. Om du fokuserar på att bygga förtroende kommer allt annat att falla på plats.

Lektion 3: stäng försäljningen

nu när du har byggt förtroende är det dags att stänga försäljningen och tjäna pengar. I Lektion 3 visar Ramit dig när och hur du stänger en försäljning. Han berör också förslag, kontrakt, avslag och mer.

Lektion 4: Få fler Leads med hjälp av annonser

som det visar sig, du kan utnyttja kraften i Craigslist att förvandla det till en lead generation maskin. Det är förvånansvärt lätt att ställa in, och kan skicka dig en hälsosam mängd leads varje vecka.

Modul 4: Kör och optimera

i Modul 4 lär du dig att wow dina kunder, hantera eventuella problem som uppstår och bygga ditt företag så att du inte längre behöver ditt dagjobb.

Lektion 1: Gör fantastiskt arbete

detta säger sig självt. Om du gör fantastiskt arbete, kommer du så småningom att behöva avvisa affärer. Om ditt arbete suger, du kommer aldrig att behöva ta itu med problemet med ”för mycket affärer.”I Lektion 1 lär du dig att överträffa förväntningarna och få dina kunder att säga,” Wow!”

Lektion 2: hantera problem

inte alla projekt kommer att gå smidigt. I Lektion 2 delar Ramit strategier som hjälper dig att hålla dig flytande när saker blir grova.

Lektion 3: Optimera ditt System

den sista delen av Ramits ”VD” – modell är O: optimera. Den här lektionen introducerar dig till ”Tuner Strategy” och visar hur du arbetar mindre och tjänar mer, eller, om du vill, arbeta mer och tjäna mycket mer.

Lektion 4: gör språnget till Heltidsfrilans

när du kommer till Modul 4, Lektion 4, kommer du att ha en gedigen förståelse för hur du startar ett frilansande företag med dina befintliga färdigheter. Du kan också upptäcka att du nu gör en bra summa pengar på sidan.

för vissa människor betyder det att det är dags för babyfågeln att lämna boet och börja frilansa på heltid. Även om detta inte är sant för alla, visar Lektion 4 Hur du förbereder dig för ett liv med heltidsfrilans. Det kanske inte är så glamoröst som alla tror men inte heller spenderar 40+ timmar per vecka i en kub.

Earn1K 2.0 moduler

 • 2.0 Modul 1: vistas motiverade
 • 2.0 Modul 2: Nätverk
 • 2.0 Modul 3: Plats oberoende

andra godsaker

 • gratis eBook: hitta din första lönsamma Idea
 • valvet
 • fallstudier
 • 2.0 Bonus
 • Laura Roeder på att skapa system

vad får du i Earn1k?

grundnivån för Earn1k ger dig de flesta moduler som jag skisserade i den här översynen. Standardnivån ger dig tillgång till masterclasses som är värd för några av Ramits bloggande motsvarigheter: Noah Kagan, Tim Ferriss och andra.

oavsett vilket paket du väljer behåller du tillgången till materialet för livet. Ramit erbjuder också en pengarna-tillbaka-garanti på alla sina kurser. Om du inte gillar det, skicka bara ett mail till honom och be om återbetalning.

vid det här laget bör du veta om Earn1k är rätt för dig eller inte. Om du vill lära dig mer om Earn1k, gå med i Ramits gratis e-postlista.

jag har varit på Ramits e-postlista i flera år. Hans e-post är bra, jävla bra. Faktum är att jag brukar spara Ramits e-postmeddelanden och låta dem stapla upp i min inkorg. Sedan läste jag dem alla i ett sammanträde var 3-4 veckor. Om du är en marknadsföringsnörd som jag kommer du att lära dig massor om bloggning, e-postmarknadsföring och copywriting genom att studera Ramits arbete.

slutsats

om du kom så långt är du tydligt intresserad av Earn1k. som sagt, min utmaning till dig är att sluta söka och börja agera.

gå med i Earn1k och utmana dig själv att starta ditt eget företag på sidan.

Worst case scenario, du maila Ramit, berätta för honom att kursen inte fungerade för dig, och få pengarna tillbaka. (Ja, Ramit ger faktiskt återbetalningar om så önskas. Han är en legitim affärsman.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.